Uitwisseling en Retourneren

We doen ons best om ervoor te zorgen dat al onze klanten genieten van een gelukkige winkelervaring met nmdadidasnederland.com Nederland, maar soms moet u mogelijk een artikel retourneren.

Retourneren en Uitwisseling

Wij raden u aan om uw artikelen via aangetekende post te retourneren. Gelieve alstublieft duidelijk op de factuur de reden voor teruggave te vermelden en of u een terugbetaling of ruil heeft nodig. Wij kunnen items alleen voor hetzelfde product uitwisselen.

Gepersonaliseerde artikelen zijn niet retourneren. Sommige goederen zijn om hygiënische redenen niet retourneren. Houd er rekening mee dat dit uw wettelijke rechten niet beïnvloedt.

Als er een volledige terugbetaling inclusief de originele bezorgkosten is vereist, moeten we veertien (7) dagen na ontvangst van de bestelling op de hoogte worden gesteld. De bestelling moet dan binnen 14 dagen na ons op de hoogte van de annulering teruggestuurd worden, maar u zal verantwoordelijk zijn voor de kosten van retourneren van de goederen. Als u een terugbetaling betaalt, verwerken we de restitutie zo spoedig mogelijk en in ieder geval binnen veertien (14) dagen na ontvangst van de originele bestelling terug naar ons.

De teruggegeven goederen hoeven niet in hun originele verpakking te zijn, maar ze moeten in verkrijgbare staat zijn. Retourzending is op eigen kosten en risico's.

U heeft een wettelijke verplichting om de goederen redelijk te verzorgen terwijl ze in uw bezit zijn. Als u deze verplichting niet nakomt, hebben we recht op actie tegen u om vergoeding te doen. Dit geldt voor alle geleverde goederen.

Ons retourbeleid heeft geen invloed op uw wettelijke rechten.

Uw teruggave wordt terugbetaald als we het voorwerp dat u heeft aangevraagd niet kan leveren.

Als u retourzendingen retourneert, zijn deze defect, zullen we de retourzendingen onderzoeken en u binnen een redelijke termijn van uw terugbetaling via e-mail in kennis stellen. Wij zullen de terugbetaling zo spoedig mogelijk aan u verwerken, en in ieder geval binnen dertig (30) dagen van de dag bevestigen wij per e-mail dat u recht heeft op een terugbetaling voor defecte goederen.

Als u een terugbetaling of vergoeding betaalt, zullen wij het geld overmaken door gebruik te maken van dezelfde methode die u oorspronkelijk heeft gebruikt om te betalen voor uw aankoop. Als we niet via de oorspronkelijke betaling kunnen terugbetalen, dan wordt een cheque opgehaald naar het adres op de bestelling (behalve bij een volledige of gedeeltelijke aankoop van goederen met behulp van een cadeaubon, zoals hieronder beschreven).

Als een product dat met een cadeaubon wordt gekocht, vervolgens wordt uitgewisseld voor een product van een lagere prijs, dan wordt alleen geld als cadeaubon uitgegeven. Als uw aankoop gedeeltelijk is betaald op de cadeaubon en dat u een terugbetaling betaalt, wordt uw cadeaubon terugbetaald naar de oorspronkelijke waarde van de kaart. Een uitstaande saldo verschuldigd hierna wordt terugbetaald via de andere betaalmethode die oorspronkelijk voor uw aankoop werd gebruikt . Als u niet meer de cadeaubon heeft gebruikt om de teruggekeerde goed (en) te kopen, zullen we u een nieuwe cadeaubon uitgeven voor de waarde die u betaalt tot het bedrag van de originele waarde van de kaart.

 

Restituties

Als u een terugbetaling betaalt, zullen we het geld terugbetalen met dezelfde methode die oorspronkelijk door u werd gebruikt om te betalen voor uw aankoop. Als een terugbetaling niet kan worden gedaan bij de oorspronkelijke betaalmethode, wordt een cheque opgehaald naar het adres op de bestelling (behalve bij een volledige of gedeeltelijke aankoop van goederen met behulp van een cadeaubon, zoals hieronder beschreven).

Als een product dat met een cadeaubon wordt gekocht, vervolgens wordt uitgewisseld voor een product met een lagere prijs, dan wordt er een geldige cadeaubon uitgegeven als cadeaubon (of e-voucher). Als uw aankoop gedeeltelijk is betaald op de cadeaubon en dat u een terugbetaling betaalt, wordt uw cadeaubon terugbetaald naar de oorspronkelijke waarde van de kaart. Een uitstaande saldo verschuldigd hierna wordt terugbetaald via de andere betaalmethode die oorspronkelijk voor uw aankoop werd gebruikt . Als u niet meer de cadeaubon heeft gebruikt om de teruggekeerde goed (en) te kopen, zullen we u een nieuwe cadeaubon uitgeven voor de waarde die u betaalt tot het bedrag van de originele waarde van de kaart.

Zodra een restitutie is uitgereikt, ontvangt u een bevestigings email met vermelding van het terugbetaalde bedrag en het item dat we terug ontvangen hebben.

Wij streven ernaar om zo snel mogelijk alle retourzendingen te verwerken, en u dient binnen een week na ontvangst van het artikel een bevestiging hiervan te ontvangen. Houd er rekening mee dat als u bij ons gratis postadres bent ontvangen dat het door de extra tijd die nodig is voor het leveren van freepostartikelen, mogelijk duurt tot 14 dagen om uw terugbetaling te bevestigen. Houd er rekening mee dat tijdens de drukke tijden van het jaar, zoals feestdagen, deze tijden kunnen toenemen.

 

Defecte Producten

Het spijt ons dat u gelooft dat uw artikel defect is.

Wij raden u aan om uw artikelen via aangetekende post te retourneren. Gelieve alstublieft duidelijk op de factuur de reden voor teruggave te vermelden en of u een terugbetaling of ruil heeft nodig. Wij kunnen items alleen voor hetzelfde product uitwisselen.

Zodra we de retourzendingen ontvangen, worden ze onderzocht en wij zullen u zo spoedig mogelijk per e-mail op de hoogte brengen van een terugbetaling, en in elk geval binnen dertig (30) werkdagen. Goederen die als defect beschouwd worden, worden volledig terugbetaald of uitgewisseld indien een uitwisseling beschikbaar is.